Безплатна доставка за всички поръчки над 100лв.

Пазарна количка

0

Вашата количка е празна

Отиди в магазина

Как да Използваме Надуваем SUP Падъл Борд MAQUA

от: :Tihomir Devetakov 0 translation missing: bg-BG.blogs.comments.comment
Как да Използваме Надуваем SUP Падъл Борд MAQUA
КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ НАДУВАЕМ SUP ПАДЪЛ БОРД MAQUA,
     съгласно приложеното РЪКОВОДСТВО ЗА УПОТРЕБА
                    и ИНСТРУКЦИИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ

 

КАКВО СЪДЪРЖА КАШОНА                       КАКВО СЪДЪРЖА КАШОНА

модел EASYRIDE, модел Rocket:                модел KAYAK:

A – надуваемa SUP дъска;                          A – надуваема SUP дъска;

B – Чанта / раница за пренасяне ;              B – Чанта / раница за пренасяне ;

C – Двупосочна помпа с манометър;         C – Двупосочна помпа с манометър;

D – Алуминиево гребло от 3 части;            N – Алуминиево гребло от 4 части;

E – каишка LEASH;                                        E – каишка LEASH;

F – Колан за пренасяне;                               F – Колан за пренасяне;

G – Модул финки / перки 3 бр;                    G – Модул финки / перки 3 бр;

Н – Комплект за ремонт                               О – Седалка за каяк гребане ;

(отделни части & вентилен ключ);               Н – Комплект за ремонт       

                                                                       (отделни части & вентилен ключ);

1. Изберете чиста и гладка повърхност за да навиете / разгънете надуваемата SUP дъска MAQUA , oтворете и разгърнете Вашата дъска за гребане MAQUA, както е показано на (А1).

ПРАВИЛЕН НАЧИН НА СГЪВАНЕ на надуваемата SUP дъска MAQUA – (Р):

2. Ще намерите вентила за надуване / отдуване от задната страна на дъската. Разопаковайте помпата за надуване от нейната опаковка и прикрепете маркуча към помпата при дръжката (OUT – INFLATE), по резбата на часовниковата стрелка (I-1)

 

ДВУПОСОЧЕН РЕЖИМ на надуване:

Това е най-бързият начин за помпане, но нагоре ще започнете да се затруднявате при достигане на 10 PSI - 0.6 bar. Когато помпането стане трудно премахнете запушалката, за да превключите в единичен режим.

ЕДНОПОСОЧЕН РЕЖИМ на надуване:

Премахнете запушалката при  10 PSI - 0.6 bar. Режимът за единoпосочност е най-добър след достигане на наляганe над 10 PSI - 0.6 bar. Извадете запушалката и помпата ще помпа само надолу, позволявайки много по-лесно връщане към горната позиция на помпата.

*ЗАБЕЛЕЖКА: манометъра на помпата започва да отчита налягане при надуване над 10 PSI - 0.6 bar, ако и след тези стойности не отчита, моля натегнете го по-посока на часовниковата стрелка, както е показано.

3. Уверете се, че клапанът на дъската е в положение UP или затворено (I-2). За целта ще трябва да премахнете капачката на клапана. Клапанът може да бъде нагоре или надолу, но трябва да бъде в положение НАГОРЕ при пълнене, така че да влиза само въздух. Ако главата на централния клапан е в отворено или надолу положение, ще трябва да натиснете надолу върху центъра на клапана с палеца си и го накарайте да се завърти обратно на часовниковата стрелка, така че клапанът да стигне до затворено положение. С потвърден клапан в затворено положение, прикрепете маркуча на помпата в надуващия клапан на дъската, като използвате маркуча (I-3). Натиснете и завъртете по посока на часовниковата стрелка, наполовина завъртете и ще почувствате, че се заключва. След като стигнете до желания PSI, завъртете края на маркуча, който е прикрепен към дъската (I-5), с бързо усукване обратно на часовниковата стрелка, за да освободите маркуча от клапана. След това закрепете капачката на клапана, обръщайки го на 90° по посока на часовниковата стрелка (I-6).

 

4. МОНТАЖ НА СТАБИЛИЗИРАЩАТА ФИНКА – 3 бр. (G) след надуване на надуваемата SUP дъска MAQUA (K):

Обърнете надуваемата SUP дъска MAQUA (A) нагоре и я поставете на равна повърхност, като се уверите че отдолу – под нея няма остри предмети.

4.1. Намерете основата на стабилизиращата финка / перка върху долната част на надуваемата SUP дъска MAQUA. Поставете финката в отвора по показания начин.

4.2. Плъзнете финката напред и навътре.

4.3. Притеснете отгоре, така че основата на финката / перката да потъне в основата монтирана на надуваемата SUP дъска MAQUA.  

4.4. Затегнете винта монтиран на нея по посока на часовниковата стрелка.

* ЗАБЕЛЕЖКА: Финката / Перката може да бъде твърда при инсталиране и да изисква малко повече сила, за да влезе правилно в отвора.

* ВАЖНО: При спокойни води и гладка повърхност на водата, моля монтирайте САМО централната голяма финка / перка. При леко бурно море и неспокойни води и желание за сърфиране по вълни, моля монтирайте и двете странични допълнителни финки / перки.

5. ОТДУВАНЕ на Вашата дъска за гребане MAQUA:

5.1. Извадете всички монтирани аксесоари от надуваемата SUP дъска MAQUA, напр. стабилизиращите финки / перки.

5.2. Намерете вентила за надуване на високо налягане в задната част на надуваемата SUP дъска MAQUA. Свалете капачката, като завъртите на 90 ° обратно на часовниковата стрелка.

5.3. Плътно натиснете малкия освобождаващ клапан надолу и завъртете на 90 °, за да отворите вентила.

*ЗАБЕЛЕЖКА: надуваемата SUP дъска MAQUA е под високо налягане, въздухът ще се освободи бързо със сила и звук.

5.4. Започнете да навивате надуваемата SUP дъска MAQUA отпред, за да изтласкате останалия въздух навън през отворения клапан назад.

5.5. След като се отдуе, завъртете клапана за освобождаване на налягането на 90°, за да се затвори за следваща употреба.

5.6. Поставете капачката на клапана и завъртете на 90 ° по посока на часовниковата стрелка, за да се заключи.

6. ЗАТЯГАНЕ НА КЛАПАНА ЗА ВИСОКО НАЛЯГАНЕ - (L)

С течение на времето е възможно вентилът за надуване на високо налягане (2) да се разхлаби. Като част от комплекта за ремонт (H) Ние доставяме вентилен ключ, който трябва да се използва за затягане на клапана, за да поддържа въздушното уплътнение.

 1. Отворете клапана за високо налягане (2), като завъртите капачката на клапана (1) на 90 ° по посока на часовниковата стрелка (L1).
 2. Поставете вентилния ключ в клапана за високо налягане, както е показано (L2)
 3. Хванете здраво външната страна на клапана и завъртете вентилния ключ по посока на часовниковата стрелка до пълното му затягане.

*ЗАБЕЛЕЖКА: Ние съветваме клапанът за високо налягане да не се отвива напълно, освен ако не е абсолютно необходимо.

7. ВАЖНО:

При сглобяване на алуминиевото гребло от 3 части (D) или от 4 части (N) първо и след това периодично, затегнете винта за бързо освобождаване, като завъртите по-посока на часовниковата стрелка.

В противен случай, ако винтът е разхлабен, дръжката на греблото може да бъде освободенa от бързото устройство.

 

8. ОСНОВНИ ПРАВИЛА ЗА ГРЕБАНЕ c надуваемата SUP дъска MAQUA:

9. ПРАВИЛЕН НАЧИН ЗА ХВАЩАНЕ НА ГРЕБЛОТО:

 

10. ПОДДРЪЖКА и СЪХРАНЕНИЕ на надуваемата SUP дъска MAQUA:

Почиствайте надуваемата SUP дъска MAQUA старателно след всяка употреба с прясна вода и мек сапун, за да премахнете солни кристали, пясъчни гранули и други малки частици мръсотия. Оставете го да изсъхне напълно.

 • Всеки път, когато извадите дъската си от водата и я отдуете, оставете я и да изсъхне. Застоялата вода може да причини плесен и неприятна миризма.
 • Отдуйте надуваемата SUP дъска MAQUA, като премахнете запушалките от съответните клапани и отстранете целия въздух.
 • Внимателно навийте надуваемата SUP дъска MAQUA отпред - назад, като премахнете останалия въздух в нея.
 • Съхранявайте надуваемата SUP дъска MAQUA на чисто и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина и някъде без големи температурни колебания. Обърнете внимание на факта, че надуваемата SUP дъска MAQUA не е набръчкана, а лежи плоска и не я допускайте до обсега на гризачи.
 • Надуваемата SUP дъска MAQUA никога не трябва да се разгъва и надува при температура под 9 ° C!
 • Ако атмосферното налягане се повиши под нагряващо слънце, това трябва да се компенсира чрез отделяне на малко въздух от надуваемата дъска.
 • Опитайте се да се уверите, че надуваемата SUP дъска MAQUA (особено когато е надута) не влиза в контакт с камъни, чакъл или остри предмети и че не се влачи или дърпа по земята, тъй като това може да повреди надуваемата SUP дъска MAQUA.
 • Във вентила поставяйте само подходящи адаптери за помпата. Грешният тип адаптер на помпата може да повреди клапана и да анулира Вашата гаранция.