Back To Top

ЗА НАС

За Нас И Спорта Stand Up Paddle – SUP Падълбординг

Спорта сърф се заражда около 1940 г. като забавление на Хавайските острови а Stand Up Paddle – SUP падълбординг е с по-ранни за практикуване от местните жители на Великденския остров. Около 2010 г. популярността му се разпространява с невероятна скорост и в момента е един от най-динамично развиващи се водни спортове за развлечение и забавление. Специален доклад на Outdoor Foundation’s 2019 докладва, че 3.8 милиона (или 1.9%) от американското население практикува SUP през 2018г. Подобна е и ситуацията в Европа и България. Спортът SUP падълбординг е обявен за най-бързо развиващ се и динамичен водно-развлекателен спорт в световен мащаб. Той е и сравнително лесен за научаване и практикуване, при един час SUP разходваните от организма калории са в пъти повече от други често практикувани спортове а натоварването на всички мускули на тялото е равномерно.
Редовните тренировки с падълборд ще подобрят не само баланса Ви, но и правилната стойка, така този спорт е изключително полезен особено за хора, които имат заседнала работа и прекарват голяма част от деня в статично положение. Благодарение на естественото натоварване на мускулите на тялото, падълбординга е също чудесен начин за предотвратяване на болки в гърба и кръста. При гребане той укрепва и подобрява гъвкавостта и здравината на ръцете и раменете. Сърдечният пулс се ускорява и въглеродния оксид се освобождава, кръвоносните съдове се разширяват и повече кислород навлиза в мозъка, което директно помага да се подобри функцията на почти всеки орган на тялото.
Спорта SUP падълбординг има благоприятно въздействие върху тялото а успокояващият ефект на водата намалява стреса. Всичко, което трябва да направите, е да поемете дълбоко чист въздух, да се насладите на водата и дори последните остатъци от негативна енергия и напрежение ще бъдат загубени веднага. Падълбордингът изисква концентрация и съзнателно възприемане на всяко движение. Експертите наричат това състояние на ума „поток“ и го смятат за идеална предпоставка за медитация. Навлизането в това състояние на духа носи широк спектър от ползи за здравето, включително подобрено настроение, концентрация, като същевременно помага за подобряване на паметта, творческите способности и намалява риска от сърдечно-съдови заболявания, инсулт и инфаркт.
Нaдyвaeмият ЅUР падъл бopд MAQUA  e идeaлeн избop зa вoдни зaбaвлeния, гpeбaнe, каяк гребане, риболов, йога и сърфиране по вълните зa вceĸи члeн нa ceмeйcтвoто.
Вдъхновени от морето, спорта и незбравимите летни преживявания, екипа на MAQUA създава в 2019 година своите първи модели надуваем SUP падълборд.
Те са плод на множество тестове, проби и експерименти за да се достигне до сегашните висококачествени модели на конкурентни и достъпни цени. Постепенно бранда получава признание на европейско ниво и заема добър пазарен дял в България и Румъния.
Екипа на MAQUA се ангажира с развитието на предлаганите модели и разработване на нови иновации в SUP бордовете, за да Ви предостави максимум приключения и невероятно удовлетворение от практикуване на спорта SUP падълбординг.

ТРЯБВА МИ КОНСУЛТАЦИЯ

Не се колебайте да ни пишете или позвъните за даден продукт. Ние с радост ще Ви помогнем в избора.

0899155028
[email protected]
гр. Варна, бул. Вл.Варненчик 37
Последвайте ни:
$
en_US
Пазарна Количка
Няма продукти в количката.
продължи да пазаруваш
0
Call Now Button